08 oktober 2022 : Dames Vk Egem - Jago St. Amandsberg : 2-6
Ik probeer eens een verslag te maken.
Met een jonge ploeg komen we aan de aftrap tegen St-Amandsberg, tweede op de ranking (weliswaar met evenveel punten als wij).

We starten met een goed gevoel en voeren de druk op. Het was wat zoeken naar combinaties, maar ook bij de andere ploeg bleek dat het geval te zijn.
In de zesde minuut kan St.-Am. bijna scoren op een counter. Gelukkig ging de bal naast.
De reactie van Egem komt er meteen. Een mooie pass van Lot naar Maely, helaas geen doelpunt.
In de achtste min. komt St.-Am. over met een schot op doel. Een redding van Jitse, waarop een hoekschop volgt.
St.-Am. doet verwoede pogingen maar we komen er goed vanaf dankzij onze gretige speelsters. Het gaat snel.
Een aanval van Egem, Lot in combinatie met Maely. Het geluk zit niet mee, de verdediging van St.-Am. laat zich niet verslaan.
Bij de volgende actie van St.-Am. was de keeper verslagen. Jitse komt uit bij een actie, heeft de bal niet, gelukkig was er geen tegenspeelster voor het doel die de voorzet kon binnen sjotten.
Het geluk mag ook eens aan onze zijde meezitten.
Er volgen aan beide zijden nog verschillende kansen met goede reddingen. Helaas kan St-Am. in de laatste minuut nog scoren.
3 aanvallers, keeper verslagen. We gaan de eerste pauze in met 0-1.

De volgende 20 minuten kan Egem heel wat druk zetten. We spelen vooral op de helft van St.-Am. Er komen enkele mooie acties met een schot van Lot die net naast ging.
Daarop volgt een hoekschop die genomen werd door Lorie, de verdediging van St-Am. houdt voorlopig stand. Een mooie actie van Manon en Maely levert nog steeds geen doelpunt op.
De passen komen beter tot uiting. Ons middenveld doet goed zijn best om het spel te verdelen.
Enkele minuten voor de rust krijgen we nog 2 hoekschoppen. Ook hierbij lukt het niet om een punt te pakken. We staan er, maar St-Am. ook. We gaan de rust in met 0-1.
Hopelijk kunnen de druifjes de speelsters een boost geven.

Derde kwart: In de derde minuut komt een speelster alleen voor doel, een schot over Jitse: 0-2.
De druifjes werken niet, we hebben meer balverlies, waardoor het moeilijker wordt en St.-Am. de bovenhand neemt.
In de 9de minuut kunnen ze scoren op een hoekschop: 0-3.
Ze krijgen vleugels en kunnen 2 minuten later met een schot vanop afstand, net onder de deklat, opnieuw scoren.
0-4 zijn de cijfers na het derde kwart.

Niet opgeven meisjes, blijven voetballen is de boodschap. We houden even stand. Het middenveld toont wat het waard is. Onze verdedigers Zoë, Davine en Jade kunnen het aanvallend St.-Am. meerdere keren tijdig halt toeroepen.
In de achtste minuut kunnen ze helaas opnieuw scoren… : 0-5.
Enkele minuten later volgt een mooie redding van onze keeper, helaas komt de bal opnieuw voor doel, St.-Am. kopt binnen: 0-6.
We geven niet op. Er komen enkele wissels. Lorie wordt naar voren geschoven. Ze geeft een voorzet naar Lot. Lot staat alleen en kan mooi afwerken.
Eindelijk valt ons eerste welverdiend doelpunt: 1-6. Goed gedaan meisjes!
Ze krijgen de smaak te pakken en kunnen 3 minuten later een tweede doelpunt scoren. Een voorzet van Lorie, Lot en Flavie staan klaar voor doel. Flavie kan de bal tegen de netten trappen: 2-6.
Er komt nog een mooie aanval van onze speelsters, ook Manon en Flavie doen nog een goede poging, maar we zullen moeten tevreden blijven met 2 doelpunten.
Dank aan alle speelsters! Zowel de verdediging, middenveld en de aanvallers. Iedere speelster hebben we vandaag meer dan nodig gehad. Op naar de volgende.