29 oktober 2022 : Dames Vk Egem - Ksv Rumbeke : 7-1
We starten de terugwedstrijd tegen Rumbeke om 10.33u en zetten meteen de juiste toon. In de tweede minuut steekt Jade de bal langs de lijn door naar Maely, die geeft een pass naar Lot, die op haar beurt zorgt voor het eerste doelpunt.
Een mooi samenspel, dit vraagt naar meer. We spelen hoog voetbal, een hoekschop in de derde minuut, een schot van Maely, de keeper kan haar doel vrijwaren.
De meisjes blijven goed combineren. Er komen mooie passen, ze vinden elkaar. Er komen nog enkele mooie pogingen. Een mooie combinatie van Lot, Lorie, Flavie, Lorie, maar de bal gaat net naast.
In de elfde minuut een mooie kans voor Jeanine op een assist van Lot, de keeper houdt stand en kan ook deze bal pakken. Blijven gaan meisjes! Dat doen ze ook. Zo komt uiteindelijk het verdiende tweede doelpunt. Een combinatie van Lot en Jade. Jade schopt de bal mooi boven de keeper binnen, 2-0.
Rumbeke zet een tegenaanval in. Hun nr.15 komt voor ons doel. Jitse doet een verwoede poging om een tegendoelpunt te verhinderen, wat eerst lijkt te lukken. De bal glipt uit haar handen, de nr.15 krijgt een kans om de bal in het doel te tikken, 2-1.

In het tweede kwart start Rumbeke met een aanval. Onze verdedigers staan stevig in hun schoenen. Een goede redding van Jitse en de ijzersterke verdediging zorgt ervoor dat er geen doelpunt valt.
De zesde minuut krijgen we hoekschop nr…. (we zijn de tel kwijt). Jade schopt de bal het veld in, Flavie kan de bal binnen werken, 3-1. Korte tijd later volgt er een vrije trap door een fout op Jeanine. Jade schopt de vrije trap richting doel. Een speelster van Rumbeke probeert hem weg te werken maar bezorgt ons een vierde doelpunt. Dank u wel daarvoor. Er komen nog een paar verwoede pogingen in de minuten die volgen. Maely op buitenkant paal, Jeanine op de keeper, Lot op de keeper, die de bal lost, Jeanine krijgt een tweede kans, maar de keeper is al terug op post. Net voor rust probeert Lot nog eens met een mooi schot op doel, de keeper zorgt opnieuw voor de redding. Een mooi samenspel van Egem, het middenveld doet het goed, daar zit meer in, maar eerst rust.

We starten gretig in de tweede helft. Na 4 minuten kan Jade scoren. Iets wat lijkt op een voorzet, ontglipt de keeper en de bal rolt mooi binnen. Deze keer was de keeper nog niet helemaal wakker: 5-1. Rumbeke laat zich niet doen en komt in de aanval, onze keeper is daarentegen wel wakker en kan een tweede doelpunt verhinderen. Egem blijft werken voor elkaar. Lorie komt in de aanval, er is een opening in de verdediging van Rumbeke. Lorie schopt de bal mooi tussen de palen. 6-1. Er volgt nog een mooi moment in minuut 17. Een inworp van Axelle brengt de bal bij Lot, die past door naar Jade. Een mooi schot, helaas buitenkant paal. Een heel mooie poging dames!

Het laatste kwart is aangebroken. Rumbeke lijkt moe, de druk van Egem neemt toe. We krijgen 2 hoekschoppen na elkaar, jammer, er volgt geen doelpunt. Dan moet het maar op een andere manier. Een mooi samenspel van Lot, pas naar Maely, pas naar Lot en ja hoor… 7-1!
Er volgt nog een kans voor Rumbeke, hun nr. 15 is heel gretig, maar schopt naast ons doel in het zijnet. Egem blijft strijden en creëert nog enkele mooie kansen, maar een achtste doelpunt wil maar niet vallen. Eindstand: 7-1.

We hebben alvast genoten van een mooie wedstrijd. De ploeg was aanwezig, jullie hebben gestreden voor elk doelpunt, de verdediging zorgde voor een minimum aan tegendoelpunten, het middenveld zorgde voor kansen. Proficiat dames!