3 september 2022 : Club Brugge Kv - Dames Vk Egem : 4-1
Vandaag was er terug een uitwedstrijd, dit keer tegen Club YLA. Club is één van de titelkandidaten, het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden.
De aangeduide scheids stuurde zijn kat (zelfs die zag ik niet), een medewerker van Club Brugge startte de wedstrijd. Aan de rust werd hij dan vervangen door Kevin Blomme, een officiële scheidsrechter.

De eerste kans is voor Egem, Dani stuurt Lobke op doel af, maar die wordt teruggefloten voor buitenspel (?).
Aan de overkant is het kort daarna wel prijs, Roosa Funmilayo Ariyo werkt een Brugse aanval mooi af : 1-0.
Op het wedstrijdblad staat dat Egem net voor de rust de aansluiting scoorde, maar dit klopt niet.
In de 13de min. verovert Dani de bal, stuurt Lobke terug op doel af (dit keer werd er niet gefloten voor buitenspel) en Lobke trapt de bal net onder de lat binnen :1-1.
Na 34 min. wordt een voorzet door Roosa Funmilayo Ariyo binnen gekopt : 2-1, Club terug op voorsprong.
5 min. later wordt een buitenspelfase door de leiding niet opgemerkt, de voorzet wordt door Margaux Martlé tegen de netten getrapt : 3-1 ondanks protest van Egem voor het voorafgaand buitenspel.

In de tweede helft blijft Brugge dominant maar Egem vecht voor wat het waard is probeert er af en toe te counteren.
Ondanks de grote inzet moeten we toch nog een doelpunt slikken : de bedrijvige en gevaarlijke Roosa Funmilayo Ariyo kopt haar 3de doelpunt binnen.

Als een tegenstrever beter is, dan moet je dit kunnen aanvaarden. Club wint verdient maar ondanks de nederlaag kan Egem terugblikken op een verdienstelijke wedstrijd met veel inzet.
Volgende week spelen we onze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, we ontvangen dan Brakel, dat vanmiddag won van Bredene. Supporters op post !