3 december 2022 : Dames Vk Egem - Kho Wolvertem Merchtem : 2-3
Met Wolvertem Merchtem kregen we de leider op bezoek, geen gemakkelijke opdracht voor onze dames dus.
Egem begint het best aan de wedstrijd. Een voorzet voor Marthe zorgt meteen voor dreiging, een schot van Dani gaat over.
In de 6de min. gaat Lisa door op links. Haar voorzet belandt aan de 2de paal bij Marthe die Egem meteen op voorsprong trapt : 1-0 !
De bezoekers gaan op zoek naar de gelijkmaker zonder echt grote kansen bijeen te sprokkelen. Egem doet goed mee, we hebben een evenwichtige wedstrijd.
In de 37ste min. krijgt Wolvertem Merchtem een strafschop en de kans om de gelijkmaker te scoren. Jolien redt in 2 keer en zorgt er zo voor dat Wolvertem Merchtem niet op gelijke hoogte kan komen.
De druk van de bezoekers neemt toe. Egem krijgt het moeilijk en ziet de bordjes, net voor de rust, uiteindelijk toch nog in evenwicht komen.
Na een hoekschop volgt er wat geharrewar waarbij Lauren Huys uiteindelijk de bal tegen de netten krijgt.

De tweede helft begint met een hoekschop voor Egem, die geen gevaar oplevert voor de doelvrouw van Wolvertem Merchtem.
De bezoekers nemen het heft in handen. Egem moet achteraan alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt tegen te houden. Jammer genoeg zorgt een mooi afstandsschot van Lauren Huys ervoor dat de bezoekers op voorsprong komen : 1-2.
Net zoals de voorbije wedstrijden zien we een thuisploeg met karakter die nooit opgeeft.
In de 77ste min. volgt er een hoekschop getrapt door Lisa. Via Melissa komt de bal bij Dani en die trapt de gelijkmaker binnen.
Beide ploegen krijgen nog kansen, maar scoren niet meer tot er een vrije trap volgt voor Wolvertem Merchtem in de 91ste min. De bal komt net voor de 16 te liggen. Lauren Huys maakt een hattrick door de bal in de winkelhaak binnen te trappen.

Het is zuur voor Egem dat een welverdiend punt tegen de leider er niet komt, een gelijkspel had een correcte weergave van de wedstrijd geweest.
Egem verliest voor de 3de keer op rij met 1 doelpunt verschil maar moet verder gaan op de ingeslagen weg, “’t kan verkeren” zei een zekere Bredero.
Volgende week spelen we, op zondag, de derby tegen Famkes Westhoek Diksmuide Merkem, supporters op post !