10 september 2022 : Dames Vk Egem - K Olsa Brakel : 2-0
Voor de eerste thuiswedstrijd kregen we Olsa Brakel op bezoek. Vorig jaar verloren we zowel thuis als in Brakel met het kleinste verschil, een geduchte tegenstrever dus.
Bij Egem waren Danni, Emilie en Febe niet inzetbaar. Marthe en Chloë kwamen de ploeg versterken.

In de eerste 3 min. noteren we meteen 2 grote doelkansen voor Egem, jammer genoeg zonder dat Egem die kansen kan verzilveren.
Beide ploegen creëren daarna enkele kleine kansen, maar scoren lukt voorlopig niet.
In de 19de min. wordt Shania foutief gestopt (net op de helft van Brakel). Yoica trapt de vrije trap centraal voor doel, Lobke verlengt : 1-0.
De bezoekers komen, ook via een vrije trap, dicht bij de gelijkmaker maar de trap van Yana Haesebroek strandt op de kruising.
Zowel Egem als Brakel proberen nog te scoren, telkens brengt de doelvrouw redding, we gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Net zoals in de eerste helft is de eerste doelkans voor de thuisploeg. Er is appel voor strafschop na fout op Shania, maar de scheids gaat er niet op in.
Na voorzet van Lobke, probeert Flore de bal in doel te werken, maar de bal gaat net naast de paal buiten.
Na een kwartier komt Egem goed weg als Ntumba Lukanda haar schot, alleen voor doel, volledig mist, het blijft 1-0.
Brakel duwt nu Egem wat op eigen helft terug, maar langzamerhand brengt Egem de wedstrijd terug in evenwicht.
In de 22ste min zien we een fantastisch schot van Nika, even knap gered door de doelvrouw.
Een poging van Brakel gaat voorlangs maar het is uiteindelijk Egem dat scoort.
In de 41ste min. bedient Shania de vrijstaande Lobke en die plaatst de bal naast de doelvrouw in doel : 2-0 en wedstrijd gespeeld.

Met een 6 op 9 zijn we de competitie goed gestart. Volgende week moeten we op bezoek bij Noorse, supporters op post !