11 maart 2023 : Dames Vk Egem - Ksv Bredene: 0-1
Het blijft maar tegenzitten. Lore, die Jolien in doel vervangt, moest ziek afhaken waardoor Frie in doel stond tijdens voor de West-Vlaamse derby. Frie deed het weliswaar zeer goed, maar we konden hierdoor wel geen gebruik maken van haar kwaliteiten op het veld.

Bredene start het felst met een schot dat over gaat. Via Shania (schot) en Roos (kopbal) dreigt Egem ook, maar ze leveren geen problemen op voor de doelvrouw.
Aan de overkant is er een eerste goede tussenkomst van Frie nodig om de nul op het bord te houden.
Lisa en Tiff proberen het daarna om Egem op voorsprong te brengen, maar de doelvrouw is bij de pinken en brengt telkens redding.
Enkele hoekschoppen van Bredene leveren geen gevaar op maar wanneer in de 38ste min. Frie wegglijdt bij een voorzet, kan Nika gelukkig de bal tijdig wegwerken.
We gaan rusten met een 0-0 tussenstand na een evenwichtige eerste helft.

De eerste kans in de tweede helft is voor Egem. Lisa probeert het met een schot aan de eerste paal, maar de doelvrouw laat zich niet verrassen.
Langzamerhand werpt de doelvrouw zich op tot speelster van de wedstrijd want ook bij een kopbal van Lisa, na voorzet van Tiff, heeft ze een prima redding in huis.
Op het halfuur zien we een voorzet/schot van Bredene dat verrassend op de deklat belandt.
Net nadat de doelvrouw, dit keer met de voet, redding brengt bij een poging van Tiff kan Kelly Maene, na wat geharrewar voor doel, de bal in de benedenhoek plaatsen : 0-1.
Met nog 10 min. te spelen gaat Egem op zoek naar de gelijkmaker en die komt er bijna na een schot van Yoica, maar ook nu schudt de doelvrouw een mooie redding uit haar mouwen en tikt ze de bal over.

Egem verliest terug met 1 doelpunt verschil maar gezien de doelkansen had een gelijkspel (minstens) een betere weergave geweest van de wedstrijd.
Dat het gelijkspel er niet kwam lag vooral aan de Bredense doelvrouw die alle pogingen stopte.
Volgende week spelen we terug thuis, dan krijgen we Melsele op bezoek, supporters op post !