19 november 2022 : Dames Vk Egem - Sv Sottegem : 1-2
De wedstrijd sart met meteen kansen voor beide ploegen. Jolien moet al meteen bij de pinken zijn en aan de overkant dreigt Egem via enkele hoekschoppen.
Pech blijft Egem echter achtervolgen. In de 17de min. wordt een hoekschop ongelukkig in eigen doel gedevieerd : 0-1, Egem moet meteen al achtervolgen.
Alhoewel Egem op zoek gaat naar de gelijkmaker, blijft de wedstrijd redelijk in evenwicht met toch meer dreiging van de bezoekers.
Bij Egem zien we enkele goede voorzetten vanop de flank, maar de bal komt nooit in de goede voeten.
Aan de overkant is er vooral dreiging via hoekschoppen.
In de 38ste min. zien we een mooi afstandsschot van Silvy Michiels die net onder de lat binnen gaat : 0-2, meteen de ruststand.

In het eerste kwartier blijft de wedstrijd heen en weer gaan maar langzamerhand drukt Egem Bosdam terug op eigen helft.
De bezoekers kunnen enkel nog maar sporadisch counteren. Er volgt nog een trap op deklat en een poging toch het lobben van Jolien mislukt.
Voor de rest zien we de ene aanvalsgolf na de andere richting doel van Bosdam.
De doelvrouw redt een poging van Lisa, een voorzet/schot van Ciëntha belandt op de deklat en na een prima aanval gaat de poging van Tiff net naast de paal buiten.
De aansluitingstreffer komt er jammer genoeg pas in de 43ste min. Na een mooie actie in de 16 kan Yoica uiteindelijk Céline bereiken en die trapt de 1-2 op het bord.
In de resterende minuten blijft Egem op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar er rest te weinig tijd zodat de wedstrijd eindigt op 1-2.

Op basis van een sterke tweede helft verdiend Egem minstens een gelijkmaker. Ik blijf het elke week herhalen: de ploeg speelde een prima wedstrijd met heel veel inzet, maar werd hiervoor terug niet beloond.
Volgend weekend spelen we om 17u00 in en tegen Sottegem, supporters op post !