22 september 2022 : Dames Vk Egem - Kve Drongen : 0-1
Met de komst van Drongen kregen we een ploeg, met veel ervaring, uit de top 5 op bezoek.

Egem begint sterk en creëert meteen 2 kansen. 2 voorzetten van Lisa worden weggewerkt voor doel voordat iemand van Egem er haar voet kan tegen zetten.
We zien vooral veel middenveld-voetbal met weinig kansen. We moeten dan ook wachten tot de 27ste min. voor we de eerste hoekschop van de wedstrijd zien. Deze is voor Drongen maar levert geen doelpunt op.
Bijna komt Egem op voorsprong. Nika kopt door, Lisa kan nog net haar voet tegen de bal zetten, voor de aanstormende doelvrouw, maar de bal gaat nipt naast.
Op het halfuur moet Emilie gekwetst vervangen worden en wanneer 5 min. later Nika foutief gestopt wordt (zonder strafschop) moet zij ook noodgedwongen de wedstrijd staken. We wensen beide speelsters een spoedig herstel toe !
Het zit Egem niet mee vandaag want ook de poging van de ingebrachte Noor strandt op het doelhout.
In de 47ste min. krijgt Drongen een hoekschop (al vragen we ons af als er voor de daarop voorgaande actie geen fout op Yoica moest gefloten worden) en die wordt staalhard binnen getrapt : 0-1 net voor de rust.

In de tweede helft neemt Egem de wedstijd in handen en gaat op zoek naar de gelijkmaker maar moet wel opletten voor de tegenprikken van het ‘stevige’ Drongen.
Het blijft dus spannend, maar Egem krijgt niet wat het verdiend waardoor de wedstrijd eindigt op een 0-1 verlies.

Een goede collectieve prestatie leverde jammer genoeg geen punten op. Volgende week spelen we om 16u30 in Bredene, supporters op post !