29 oktober 2022 : Ksv Bredene - Dames Vk Egem : 3-1
Bredene won vorige week op Melsele en zit in een goede flow, het beloofde dus terug een moeilijke wedstrijd te worden. Er waren enkele afwezigen waardoor de beloften Ciëntha, Lieke, Melissa, Roos en Tiele aan de kern werden toegevoegd.

Egem begint goed aan de wedstrijd en kan meteen dreigen via 22 opeenvolgende hoekschoppen.
Het eerste doelgevaar komt ook van de bezoekers maar de doelvrouw stopt het schot van Shania.
Aan de overkant moet Jolien zich voor het eerst tonen en dit ook op een afstandsschot.
Wanneer een doorbraak van Shania afgefloten wordt voor (nipt) buitenspel zorgt Bredene voor doelgevaar op de daaropvolgende aanval, Jolien redt met de voet.
Het blijft goed op en neer gaan want de volgende kans is terug voor Egem. De poging van Lisa, op pass van Yoica, gaat voorlangs.
Beide ploegen blijven enkele (kleine) kansen bijeensprokkelen, maar gescoord wordt er niet, we gaan rusten met een 0-0 tussenstand.

Het eerste kwartier van de tweede helft zet Bredene meer druk. De verdediging van Egem staat pal maar komt één keer goed weg als een poging, centraal voor doel, hoog over wordt getrapt.
In de 22ste min. zien we een mooie aanval van Egem. De voorzet van Shania richting Dani wordt door een verdedigster in eigen doel gewerkt : 0-1.
10 min. later wordt Chelsey Vanhooren centraal aangespeelt en die brengt de thuisploeg op gelijke hoogte : 1-1.
Enkele minuten later wordt het zelfs 2-1. Lisa Quartier krijgt de bal net voor de 16 en trapt de bal onder de lat binnen.
In de 85 min. komt Egem bijna op gelijke hoogte. Een voorzet van Lisa wordt voor doel gedevieerd door Dani maar de keepster zweeft knap de bal in hoekschop, waardoor het 2-1 blijft.
Zoals het veel gebeurt in voetbal, scoor je niet, dan krijg je een tegendoelpunt.
De scheidsrechter ziet een handsbal in de 16 van Egem. Jolien stopt de strafschop maar Chelsey Vanhooren kan de rebound toch tegen de netten trappen : 3-1.

Terug een goede wedstrijd van Egem, die jammer genoeg geen punten oplevert.
Volgende week worden we om 16u00 in Melsele verwacht. Supporters op post !