1 mei 2022 : K Cerkelladies Brugge - Dames Vk Egem : 2-0
Enkele weken geleden speelden we een verdienstelijke wedstrijd tegen de Cerkelladies, de 2de in het klassement.

En ook nu beginnen we sterk aan de wedstrijd en nemen we de wedstrijd in handen.
Na 8 min. noteer ik de 0-1 wanneer Nika Noor aanspeelt en we de bal in doel zien gaan, maar dit bleek een vergissing te zijn. De bal belande via een gat in het zijnet zo in doel, het blijft dus 0-0.
Wanneer, na 20 min., de thuisploeg voor de 2de keer aan onze 16 komt, scoort Ilona Ban Sadik de 1-0, van effecientie gesproken !
Egem behoudt het balbezit en gaat op zoek naar de (verdiende) gelijkmaker, maar moet toch wel steeds oppassen voor de snelle counters, we gaan rusten met een 1-0 achterstand.

In het begin van de tweede helft krijgt Egem het moeilijk. De Cerkelladies voeren de druk wat op en het spel ligt het eerste kwartier veel te veel stil waardoor het ritme wat gebroken wordt.
In de 65ste min. kan Britt een voorzet wegtikken maar Margot Pollet staat op de juiste plaats om de 2-0 op het bord te zetten.
De laatste 20 min. zijn terug voor Egem. Enkele hoekschoppen zorgen voor gevaar in de 16 van de Cerkelladies, maar de bal wil er maar niet in.
De wedstrijd eindigt met een schot van Nika die naast gaat.

De Cerkelladies waren efficienter dan Egem en houden zo de 3 punten thuis.

Dit was meteen ook de laatste wedstrijd van Charlie die, na een carriere van 13 jaar bij Egem, haar voetbalschoenen aan de haak hangt. We bedanken hoor voor de fijne jaren en kijken nu uit naar een verdere samenwerking binnen Dames Vk Egem.
Onze jonge groep toonde vandaag ook dat er een nieuwe goede generatie klaar staat om de fakkel over te nemen, tot volgend seizoen !