09 oktober 2022 : Sk Roeselare-Daisel - Dames Vk Egem : 0-1
Oef eindelijk!
Voor de verandering begin ik eens met de slotzin van mijn verslag. De beloften kenden een moeilijke seizoenstart en werden soms niet beloond voor het geleverde spel.

Om terug aansluiting te maken met de subtop moest er vandaag gewonnen worden.

Bijna start de wedstrijd in mineur want bij de eerste aanval kunnen 2 speelsters (vanwaar ik stond was het volgens mij buitenspel) op Lore af. Gelukkig is Charlotte tijdig terug en kan ze de bal nog in hoekschop werken.

Ook Egem zorgt met hun eerste aanval meteen ook al voor gevaar. Kelsey vindt Roos, haar voorzet kan nog net weggewerkt worden.

Egem gaat op zoek naar een doelpunt maar heeft pech als, na hoekschop van Dani, de poging van Roos op de lijn wordt weggewerkt.

Ook Roeselare-Daisel is dichtbij de openingstreffer, maar het schot van Ulrike Deryckere strandt op de deklat. Beide ploegen proberen het nog via enkele afstandsschoten maar ofwel staat de doelvrouw op de juiste plaats, ofwel gaat de bal over.

We gaan rustig, na een evenwichtige eerste helft, met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft neemt Egem het initiatief. Anaïs Deforche kan nog net een poging van Roos in hoekschop duwen.

In de 55ste min. moet de doelvrouw zich dan toch gewonnen geven. De bal belandt, in de 16, bij Jade, die alle tijd krijgt om de bal naast de paal in doel te trappen : 0-1

Egem blijft de gevaarlijkste ploeg maar verzuimt het af te maken. Meerdere pogingen gaan over en naast en wanneer Anaïs Deforche gepast uitkomt voordat Roos kan afwerken, houdt ze haar ploeg zo in de wedstrijd.

Toch is het in de 87ste min. nog even schrikken wanneer Sharon Van Acker plots alleen op doel kan gaan maar Lore is vastbesloten haar netten schoon te houden en kan deze poging onschadelijk maken.

In blessuretijd komt Dani dichtbij de 0-2 maar Änais Deforche redt, via de paal, ook deze poging, het blijft dus 0-1.

Op basis van de tweede helft is dit een verdiende overwinning en worden de beloften eindelijk beloond voor hun inzet. Proficiat ! Zondag krijgen we het bezoek van St-Joris, supporters op post !