11 september 2022 : Ksv Rumbeke - Dames Vk Egem : 1-0
Na de wedstrijd in Rumbeke blijf ik in mijn hoofd zitten met de meest voorkomende zin die ik vandaag op de bank hoorde : ’t is nie mogelijk.

Het begint al in de eerste minuut. Egem zet meteen druk, versiert een hoekschop en een schot van Melissa strandt op de paal.
Bij de daaropvolgende aanval is het voor de thuisploeg wel raak, Shana Bettens zet haar ploeg op voorsprong : 1-0.
Na dit doelpunt gaat Egem op zoek naar (minstens) de gelijkmaker, maar het is telkens van “net niet”. Diverse pogingen gaan naast of over het doel of worden nog net afgeblokt voordat ze voor doelgevaar kunnen zorgen.
In de eerste helft kan Rumbeke maar 1 keer tegenprikken maar scoort daarbij bijna opnieuw maar Kelsey kan de bal nog voor de lijn wegwerken.
Net voor de rust komt Egem dichtbij de gelijkmaker maar een schot van Fleur wordt voor de lijn weggekopt en een schot van Chloë strandt op de kruising.

Hetzelfde beeld krijgen we in de tweede helft : meteen doelgevaar voor Egem maar de doelvrouw redt tot 2 keer toe op pogingen van Fleur.
Wanneer, we spelen dan pas 2 min., een bal van Marthe terug voor de lijn (of was de bal er toch over ?) wordt gered, wordt er terug wat gevloekt op de bank, het wil maar niet lukken.
De aanvalsgolven blijven maar komen, maar diverse pogingen gaan voorlangs en ook de doelvrouw doet haar duit in het zakje om de nul op het bord te houden.
Rumbeke probeert er nog sporadisch uit te komen maar onze verdediging staat pal.
De laatste kans van de wedstrijd is voor (de heroptredende) Roos, maar ook haar schot gaat voorlangs waardoor de wedstrijd eindigt met een 1-0 overwinning voor Rumbeke.

Achteraf ben je best wel trots op de prestatie van onze ploeg vandaag en ook de thuisploeg gaf eerlijk toe dat Egem de betere voetballende ploeg was. Maar in voetbal zijn het de doelpunten die tellen zodat het toch wel zuur is dat deze sterke prestatie geen punten opleverde.

Volgende week krijgen met de Cerkelladies, één van de titelkandidaten op bezoek, supporters op post !