1 mei 2022 : K Cerkelladies Brugge - Dames Vk Egem : 6-3
De wedstrijd van 2de provinciale start met de melding dat deze wedstrijd enkel kan doorgaan als er geen rekening wordt gehouden met de klasseverlaging bij de Cerkelladies. Gezien het jammer zou zijn dat de laatste wedstrijd niet zou kunnen gespeeld worden, leggen we ons daar bij neer en gezien beide ploegen niets meer te winnen of te verliezen hebben, dienen we dan ook geen klacht daarvoor in.
We noteren op het wedstrijdblad inderdaad maar liefst 6 speelsters die om 14u00 meespeelden met 1ste provinciale, het wordt dus een moeilijke opdracht voor onze dames.
De scheidsrechter maakt het ons nog wat moeilijker door de wedstrijd te leiden met … een gele trui.

Toch komen we op voorsprong wanneer Kirsten een hoekschop van Camille in doel verlengt : 0-1.
Egem houdt goed stand maar krijgt wel een tik wanneer de Cerkelladies 3 keer scoren in 10 min. (Lotte Denolf scoort 2 keer, Wassana Vander Stichele zet een strafschop om).
Pogingen van Camille, Tiff en Chloë leveren geen doelpunt op en aan de overkant is er een goede tussenkomst van Lore zodat we gaan rusten met een 3-1 tussenstand.

In de tweede helft is de eerste kans voor Camille. Na een prima solo, belandt de poging in de handen van de doelvrouw.
Aan de overkant lukt het Lotte Denolf wel om te scoren : 4-1.
Chloë heeft pech als haar schot via de deklat over gaat maar onze nr 22 zorgt wel voor de aansluitingstreffer en dit met een typisch Steffi-doelpunt : via een omhaal gaat de bal tegen de netten : 4-2.
Lotte Denolf is vandaag niet te stoppen, want in haar eentje zorgt ze voor de 5-2 en 6-2 en scoort zo 5 keer in deze wedstrijd.
Net voor affluiten heeft Egem (terug) pech. Na een hoekschop belandt de poging van Chloë op de deklat en ook de rebound kan nog net weggewerkt worden.
Femke zorgt uiteindelijk toch nog voor een 6-3 eindstand.

Een doelpuntrijke wedstrijd wordt door de Cerkelladies winnend afgesloten.
Egem blijft wel achter met het gevoel dat, als de klasseverlaging wel gevolgd zou geweest zijn, we wel een andere wedstrijd zouden gezien hebben. Alle doelpunten van de thuisploeg werden immers gescoord door speelsters die beide wedstrijden speelden.
Soit het is wat het is, we konden het moeilijke seizoen uiteindelijk toch afsluiten met een wedstrijd en dat blijft het belangrijkste.
Proficiat met de inzet en tot volgend seizoen !