Beker van België - 20 augustus 2022 : Kvk Svelta Melsele - Dames Vk Egem : 4-3
Voor de bekerwedstrijd in Melsele ontbraken, door diverse redenen, enkele speelsters zodat we veel positiewissels zagen, vooral in de verdediging.
We verloren vorig seizoen met 3-0 in de competitie in Melsele, Melsele eindigde vorig seizoen op een 5de plaats.
Na 5 min. spelen, noteren we de eerste hoekschop van de wedstrijd, deze is voor de thuisploeg maar levert geen gevaar op.
Kort daarna kan Lisa een bal onderscheppen, haar schot gaat over.
In de 8ste min. speelt Dani centraal Shania aan. Ze is sneller dan haar verdedigster en gaat recht op de uitkomende doelvrouw af. Shania legt de bal af voor Lisa en die trapt de 0-1 binnen !
3 min. later zien we bijna een identieke fase, nu wordt het doelpunt (terecht ???) afgevlagd voor buitenspel.
Egem zorgt voor het meeste doelgevaar. De doelvrouw van Melsele moet zich rekken om een schot van Lisa in 2 keer te pakken.
Ook op de volgende poging van Egem staat de doelvrouw paraat, ze redt een schot van Lobke in hoekschop.
In de 33ste min. wordt een duwfout op Timéa, in de 16 van Egem, niet gefloten en dit levert meteen een kans op voor de thuisploeg maar Jolien redt in hoekschop.
We krijgen nog 3 kansen voor de rust. Eerst gaat een schot van Lobke, na prima combinatie met Lisa en Shania, net naast. Daarna volgt er een strakke voorzet van Hanna Bockstael die uiteindelijk in het zijnet belandt. De laatste kans is voor Egem. Céline trapt een voorzet van Lobke binnen, maar wordt afgevlagd voor buitenspel.

Net voor de rust is Lyn Wijndaele ingekomen bij Melsele en haar inbreng zal er voor zorgen dat we de tweede helft een ander spelbeeld zien.
We spelen 5 min. in de tweede helft als Hanna Bockstael een kort genomen hoekschop binnen draait : 1-1.
Egem probeert de bakens te verzetten. Een fout op Lisa in de 16 wordt niet gefloten maar kort daarna kan Shania, na een vrije trap van Frie, de bal “in de draai” binnen trappen : 1-2
Maar 2 min. later staan de bordjes terug gelijk. Een vrije trap net voor de 16 wordt door Hanna Bockstael rechtstreeks binnen getrapt : 2-2.
Melsele komt in de 73ste min. op voorsprong wanneer Hanna Bockstael , na een mooie aanval, haar derde van de dag scoort : 3-2.
Bij Egem blijven ze er in geloven en in de 85ste min. kan Céline een voorzet van Lisa in doel trappen : 3-3 !
Jammer genoeg kan Melsele in de 89ste min. nog scoren. Fedra Van De Steene trapt de bal van net buiten de 16 binnen : 4-3.
Egem probeert wel nog, maar er is te weinig tijd om nog (minstens) op gelijke hoogte te komen.

Na een echte bekerwedstrijd verliest Egem nipt van Melsele en eindigt hier het bekerverhaal. De prestatie van de ploeg was dik in orde zodat we, ondanks het verlies, met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd kunnen kijken.
De volgende wedstrijd staat volgende week zaterdag op programma, dan start de competitie met een uitwedstrijd om 15u00 in Havinnes. Supporters op post !