7 maart 2024 : Dames Vk Egem - Krc Waregem : 4-0
Er was eindelijk nog eens een wedstrijd waarbij de zon van de partij was. Er was wel veel wind, Waregem begint de wedstrijd met windvoordeel.
Toch is de eerste kans voor Egem. Marthe kan zich doorzetten op de rechterflank en bereikt Lien maar de doelvrouw brengt redding.
Enkele minuten later trapt de doelvrouw de bal in de voeten van Lien, die dit geschenk aanneemt en de 1-0 op het bord zet.
Nadien wordt de wedstrijd wat evenwichtiger al blijven de beste kansen voor Egem.
Na een hoekschop van Dani komt Ciëntha net te laat om de bal aan de 2de paal binnen te werken.
In de 20ste minuut is het wel prijs. Marthe onderschept de bal, legt klaar voor Dani en die trapt van net buiten de 16 de bal staalhard onder de lat binnen : 2-0.
Daarna houdt de doelvrouw met enkele reddingen haar ploeg in de wedstrijd en wanneer ze dan toch eens gepasseerd is, kan een speelster de poging van Marthe nog net voor de lijn wegwerken.
We gaan rusten met een 2-0 voorsprong.

Waregem start gretig aan de 2de helft maar slaagt er niet in om onze verdediging uit verband te spelen.
Egem vindt uiteindelijk wel terug het juiste ritme en wanneer Dani, terug met een afstandsschot, de 3-0 op het bord brengt, lijkt de wedstrijd gespeeld.
Waregem probeert wel nog maar het is uiteindelijk Melissa die de einduitslag op het bord brengt : 4-0.

Het was een verdiende overwinning na een prima wedstrijd. De komende weken staan er nog belangrijke wedstrijden op het programma met uitwedstrijden tegen de Cerkelladies en Bredene en een thuiswedstrijd tegen Heule. En niet te vergeten : op 1 mei spelen we de finale van de beker van Wvl tegen de Cerkelladies. We gaan de steun van onze supporters dus nog hard nodig hebben !